Hoeksche waardenmakerij

Land van Es Ora et Labora

Hoeksche waardenmakerij

 icon_idee_kl icon_ruimte_kl icon_geld_kl_inactief icon_kennis_kl_inactief icon_beleid_kl_inactief

Buitenplaats Land van Es (Ora et Labora).

Het kunstzinnig, cultureel en sociaal centrum in de Hoeksche waard.

Initiatiefnemer Oscar de Visser:
“Je wilt dat de overheid met je meedenkt, maar niet op jouw plaats als ondernemer gaat zitten. Ik kan niet van tevoren helemaal uitspellen wat ik ga organiseren op Land van Es. Ik werk vanuit een visie en speel in op kansen, maar ik wil het wel meteen goed aanpakken.”

De voormalige boerderij Ora et Labora bij Strijen die na een ingrijpende restauratie in 2012 werd getroffen door brand wordt getransformeerd tot Buitenplaats Land van Es. Initiatiefnemers Conny Pols en Oscar de Visser willen hier, samen met een kring van professionals, bijzondere arrangementen aanbieden voor jongeren en jongvolwassenen. Kernwoorden in dit plan zijn: bezieling en verbinding. Dat volgt uit de visie: samen leven en verbonden zijn met de regio.

Regelmatig maken mensen (gratis) gebruik van de locatie, zolang er verbinding en verdieping is, is dat prima. De Visser wil Land van Es niet uitleveren aan activiteiten die niets te maken hebben met de bezieling en verbinding aan de omgeving.

Buitenplaats Land van Es wordt een plek waar je tot rust kunt komen en waar gewerkt wordt aan persoonlijke groei. Dat past helemaal bij het karakter van de Hoeksche Waard. Op het erf wordt in de toekomst een divers palet aan activiteiten aangeboden: van creatieve sessies, werken met je handen, lichaamsgericht werk, kunstexposities, seminars, coaching, het maken van muziek, het werken op het land en dagbesteding. Dit zal worden verzorgd door verschillende specialisten. Buitenplaats Land van Es biedt hiervoor straks de faciliteiten: kamers voor overnachting, grote schuren, een grote binnenplaats, ateliers en omliggende biologische permacultuur-tuin met hoogstamfruit, notenbomen en kleinfruit.

Eind  2014 is gestart met de verbouwing van de grote monumentale schuur tot centrale ruimte met in de nok enkele kamers. De Initiatiefnemers geloven in de kracht van (dag-, weekend- en week-) arrangementen en staan open voor samenwerking met andere initiatieven en ondernemers. Vlak in de buurt liggen de initiatieven Peerdegaerdt en Zorglandgoed Mariahoeve. De programma’s van de drie initiatieven sluiten goed op elkaar aan. Informatie over toekomstige activiteiten en projecten en gerealiseerde activiteiten/projecten worden de komende tijd op deze website vermeld. Een initiatief als dit, vinden De Visser en Pols, moet om te kunnen bestaan, wel meteen goed worden neergezet. De Hoeksche Waardenmakerij en de plek in de waardenketen Kracht van het Ommeland biedt perspectief. Dit initiatief kan daarom nog ondersteuning gebruiken op het gebied van financiering, support van overheden en iedereen die gelooft in de kracht van dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien