Dorpenlab in de Hoeksche Waard

Initiatiefnemers van Land van Es nemen deel aan het Dorpenlab Hoekse Waard

Dorpenlab

Ruimtevolk landt in Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard

Op donderdag 9 juni 2016 vond het “Dorpenlab” plaats op Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen, waarbij overheden en drie vernieuwende initiatieven door het planologie en onderzoeksbureau Ruimtevolk samen waren gebracht om gezamenlijk visie te ontwikkelen op recreatieve, educatieve en verblijfsmogelijkheden in de polder van Strijen.

Drie voormalige agrarische bedrijven in de polders van de Hoeksche Waard, die nieuwe ‘zorgzame en educatieve’ functies aan hun gebouwen en percelen willen meegeven, spraken de intentie uit om met elkaar op te trekken. Zij hebben naar aanleiding van het Dorpenlab inmiddels al de eerste stappen in hun onderlinge samenwerking gezet.

Met de vertegenwoordigers van deze drie vernieuwende initiatieven in Strijen, De Maria Hoeve, Buitenplaats Land van Es en Landgoed De Peerdegaerdt, werd begin juni tezamen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Zuid-Holland, gemeente Strijen en het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) verkend hoe de verschillende initiatieven gezamenlijk een rol kunnen spelen in het verstevigen van de positie van de Hoeksche Waard en Strijen in het bijzonder in de omgeving. Dit zogenaamde Dorpenlab werd geïnitieerd door Ruimtevolk.

Ruimtevolk & het Dorpenlab

Ruimtevolk is een landelijke kennisorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling. Zij ondersteunen en inspireren steden, dorpen en regio’s bij complexe ruimtelijke en maatschappelijke opgaven. Door kennis te organiseren willen zij komen tot nieuwe antwoorden, innovatie en handelingsperspectieven. Daarbij legt RUIMTEVOLK ,

Gouden Driehoek & het Dorpenlab

Zowel de Buitenplaats Land van Es, De Maria Hoeve en De Peerdegaerdt hebben de ambitie uitgesproken om gezamenlijk op te trekken in de toekomstige ontwikkeling. In een pilot werken zij hun ideeën uit. De gemeente Strijen en het SOHW vervullen hier een faciliterende rol in. De drie initiatieven vormen daartoe samen de “Gouden Driehoek van Strijen“ en willen een rol spelen in actuele samenlevingsvraagstukken met betrekking tot het anders inrichten van zorg, welzijn, duurzame economische ontwikkelingen, verantwoorde energieopwekking en natuurbeheer in de Zuidrand van de Hoeksche Waard.

Gedeelde waarden
Alledrie de initiatieven zijn uniek met een eigen identiteit, maar hebben genoeg gedeelde waarden om met elkaar op te trekken. Met name op het gebied van welzijn, educatie, zorg en recreatie in een natuurlijke omgeving, waar rust, ruimte en groen centraal staat. Oscar de Visser van Buitenplaats Land van Es vertelt enthousiast: “Het is fijn om samen op te trekken en te kijken hoe we de gemeente Strijen en de Hoeksche Waard verder kunnen versterken. Graag voegen wij de daad bij het woord, we merken dit ook terug bij de Gemeente Strijen en het SOHW, waarmee we begin deze week een verkennende bespreking hebben gehad. We hopen de komende tijd mooie stappen te zetten. ”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Foto’s van de bijeenkomst zijn te zien via: Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien