9 oktober 2015

Stichting Land van Es i.o.

Kwetsbare doelgroepen

Stichting Land van Es wil zich zoveel mogelijk openstellen voor kwetsbare doelgroepen en/of mensen met een hulpvraag. Tevens voor mensen die deze doelgroepen willen ondersteunen of begeleiden. Het doel van de stichting is het beheer van Buitenplaats Land van Es. De stichting stelt mensen in de gelegenheid zich aan dit doel te verbinden. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. sponsoring; organiseren / co-creatie, en/of door mee te werken. Onze basisgedachte is de verbinding, iedereen kan zichzelf komen ontwikkelen en iets vanuit deze ontwikkeling aan aan Land van Es toevoegen.

Werken aan bewustzijn

Buitenplaats Land van Es is een plek waar aan bewustzijn gewerkt wordt.  Bewustzijn, de innerlijke mens in verbinding met de omgeving, de natuur. Dit door middel van het organiseren van kunstzinnige en culturele bijeenkomsten.  Cursussen, seminars, workshops in dag-, weekend- en weekverband. Ook worden er verblijfsmogelijkheden aangeboden.  Dit, zowel in combinatie met workshops als met programma’s voor het onderhoud aan de gebouwen en terreinen.

In contact komen met de natuur willen we op deze manier mogelijk maken. In het bijzonder: zij voor wie dit contact met de natuur niet vanzelfsprekend is. Buitenplaats Land van Es vormt voor alle leeftijden een brug tussen de stad en het buitengebied van de Hoeksche Waard. Een nieuwe ontmoetingsplaats, een kruispunt van culturen, ieder met haar eigen wijsheden.

Onze kernwaarden uitgewerkt in doelstellingen

  • Genieten van de plek, het buitenzijn, het werken op de boerderij in een landelijke omgeving.
  • Lichamelijk bezig zijn en ambachtelijk werk verrichten.
  • Werken aan: persoonlijke groei, zingeving, bewustwording, het ontdekken van je innerlijke drijfveer, je intrinsieke motivatie, hoe je in het leven wilt staan.
  • Samenzijn en in verbinding met anderen staan, het leven delen.
  • Werken op het land vanuit ecologische principes, zaaien, oogsten en genieten van bereiden van het eten van het land en vanuit de omgeving.
  • Land van Es als een kunstzinnig, cultureel en sociaal centrum in de Hoeksche waard.

Voor meer informatie  kunt u mailen met: post@landvanes.nl

 

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien