26 oktober 2016

Awareness Through the Body (ATB)

atb-slider3-boom-quote

Op  zaterdag 4 en zondag  5 februari 2017 staat de kennismakings tweedaagse Awareness Trough the Body (ATB 1) op Land van Es geprogrammeerd.

ATB 1 : aandacht – ontspanning – zelfkennis

Trainer: Karin van der Plas

Prijs € 225,- bedrijfstarief € 350,- (inclusief BTW, thee en koffie, exclusief lunch: er staat wel een pan soep!)

meer informatie en inschrijvingen: informatie ATB kennismaking- tweedaagse

Achtergrond ATB

Awareness Through the Body ( ATB ) is een uniek programma. Concentratie, ontspanning en zelfkennis worden geleidelijk aan ontwikkeld en versterkt. Introspectie, dynamiek en speelse activiteiten wisselen elkaar af. Je verkent het innerlijk landschap en leert effectiever omgaan met de ‘complexiteit’ van je systeem. Het biedt zowel kinderen als volwassenen gereedschappen om zich bewust te worden van hun eigen waarnemingen en mogelijkheden opdat ze zelfbewuste, zelfsturende individuen kunnen worden.

Missie

Awareness Through the Body ( ATB ) beoogt gereedschappen aan te reiken om het bewustzijn te vergroten, de gelaagdheid van het Zijn te onderzoeken, het innerlijke Zelf en uiteindelijk de Psychic Being (de ziel in zijn evolutie) te ontdekken.

Gebruik makend van je zintuigen op een meer complete wijze. Vrij van oordelen en vooringenomen ideeën, zijn mensen beter in staat met eigen denken en emoties om te gaan, hun eigen leven richting te geven en hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’ te schrijven. Het is ruimte geven aan de unieke persoon die je in werkelijkheid bent!

“It takes courage to be a real winner
– not a winner in the sense of beating out someone else by always insisting on coming out on top –
but a winner at responding to life. It takes courage to experience the freedom that comes with autonomy,
courage to accept intimacy and directly encounter other persons, courage to take a stand in an unpopular cause, courage to choose authenticity over approval and to choose it again and again, courage to accept the responsibility for your own choices, and, indeed,
courage to be the very unique person you really are.”  

Muriel James

Over Awareness Through the Body

Awareness through the Body ( ATB ) is ontwikkeld in de internationaal gevormde stad Auroville (Zuid India), waar de grondleggers Aloka Martí en Joan Sala, het aanbieden aan zowel kinderen als volwassenen. Hun voortdurend onderzoek (18 jaar) en levendige lessen hebben geleid tot een innovatieve manier van werken aan het vergroten van het bewustzijn en zelfonderzoek.

Het programma is ontstaan vanuit hun persoonlijke ervaringen op het spirituele pad, waarbij de filosofie van Sri Aurobindo en de Moeder het uitgangspunt vormt. In deze filosofie staat het ontwaken van het bewustzijn centraal. Daarnaast is het essentieel je te realiseren dat wij als mensheid in ontwikkeling zijn, en ons naar een volgende stap in de evolutie bewegen. Het ultieme doel van hun leer is bewustwording en het Goddelijk principe, dat in ieder van ons aanwezig is, te bereiken en vervolgens te manifesteren in het aardse leven. Deze achterliggende filosofie is het uitgangspunt en kader van Awareness through the Body.

(bron) ATB website

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien