16 november 2017

Standaard titel

Populaire kerstwandeling door polders Hoeksche Waard krijgt uitbreiding
Gouden Driehoek organiseert Tweede Kerstdag ontspannen wandeling door de polders van de Hoeksche Waard
Strijen, – De Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard verzorgt samen met Hart voor Regelen en Meer Waard op Tweede Kerstdag een kerstwandeling. Na het grote succes tijdens de eerste twee edities met bijna 200 deelnemers, is besloten deze ontspannen kerstwandeling door de mooie polders van de Hoeksche Waard uit te breiden. Hierdoor gaat de wandeling nu langs de drie locaties van de Gouden Driehoek: Landgoed de Maria Hoeve, Landgoed De Peerdegaerdt en Buitenplaats Land van Es in Strijen.

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben de keuze tussen een wandeling van 5 en 10 kilometer door de polders van Strijen. De wandelingen, uitgezet door Mientje den Boer en Gera van der Meer, inspireren deelnemers om vooral samen om zich heen te kijken en te genieten van de natuur. Tijdens de kerstwandeling kunnen deelnemers de drie initiatieven van de Gouden Driehoek bezoeken en hier genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, een verfrissend sapje, warme glühwein of stevige soep.
Veel animo van binnen en buiten de Hoeksche Waard
De afgelopen jaren was er veel animo voor deze kerstwandeling, omdat veel mensen het fijn vinden om op Tweede Kerstdag even buiten te zijn in plaats van alleen maar binnen te zitten. Mientje den Boer vertelt hierover: “veel mensen vinden het fijn om het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor eruit te lopen, of om even een frisse neus te halen voordat ze Tweede Kerstdag weer samen zijn met familie en vrienden. Ook zijn er natuurlijk veel mensen die op Tweede Kerstdag liever iets anders doen dan traditioneel de kerst vieren”. Tijdens de eerste editie kwamen zowel mensen uit de omliggende steden Rotterdam en Dordrecht als de Hoeksche Waard zelf op deze wandeling af. De SOHW en gemeente Strijen ondersteunen deze kerstwandeling.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien